Vraag naar huisdiercontact neemt toe

Stichting ZorgDier Nederland en De Zijlen starten in het voorjaar 2017 een nieuw opleidingstraject voor vrijwilligers in de omgeving van Niekerk, Sappemeer, Muntendam, Tolbert en Onstwedde. Op locaties van De Zijlen in deze plaatsen hebben 20 mensen aangegeven het contact met een huisdier erg te missen. De Zijlen en ZorgDier werken sinds 2011 samen om mensen met een verstandelijke beperking de voordelen van wekelijks contact met huisdieren te laten ervaren.

De Zijlen en ZorgDier zijn op zoek naar representatieve, zelfstandige vrijwilligers die over een goed gesocialiseerde hond of kat beschikken en wekelijks een of twee uurtjes op bezoek willen komen bij een of meerdere cliënten van De Zijlen. Vrijwilligers en hun huisdieren worden na selectie gratis opgeleid en ontvangen professionele ondersteuning bij het ‘werkbezoek’ aan ‘hun’ cliënten.

Zorgdierwerk

Door de helende kracht van het dier is zorgdierwerk in vergelijking met andere zorg ondersteunende activiteiten in Nederland uniek. Het is wetenschappelijk aangetoond dat de combinatie van mens en dier meer effect heeft op cliënten dan wanneer men zonder dier op bezoek komt. Ook ZorgDier-teams ontvangen veel positieve energie door hun bijzondere werk.

Meer informatie

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met ZorgDier via www.zorgdier.nl tel. 06 10 59 22 12 of secretariaat@zorgdier.nl

Het project Zorgdier wordt mede mogelijk gemaakt door VSB fonds en Sinnigefonds.