Cor Wolt ambassadeur Taalhuis in Hoogezand

Zaterdag 18 maart heeft Cor Wolt zijn certificaat van de training “Zeg het voort” in ontvangst mogen nemen. Hiermee is Cor officieel Taalambassadeur van het Taalhuis in Hoogezand-Sappemeer! Cor heeft een verstandelijke beperking en wordt ambulant begeleid door De Zijlen. Hij is 12 jaar geleden begonnen met de cursus lezen en schrijven. Toentertijd een moeilijke stap, maar uiteindelijk blij dat hij die heeft durven nemen: “mooi om te zien dat ik niet de enige ben met dit probleem”.

Met kleine stapjes gaat het lezen en schrijven beter en heeft hij verschillende manieren geleerd hoe om te gaan met zijn analfabetisme.

Cor wil als ambassadeur mensen duidelijk maken dat je je niet hoeft te schamen wanneer je niet kunt lezen en schijven. En wanneer je dit kenbaar maakt, je hierbij geholpen kunt worden en zo beter in je vel komt te zitten. Hij hoopt mensen te bereiken die zich in zijn verhaal herkennen en zich gaan aanmelden voor de cursus.

Op 16 maart is het Taalhuis in Hoogezand-Sappemeer geopend. Het Taalhuis bevindt zich in de bibliotheek. Het Taalhuis bestaat uit een professionele coördinator en speciaal geschoolde vrijwilligers. Aansluiten bij de vraag, kleine successen behalen, steeds een stap(je) verder, dat is de manier waarop het team werkt.

Kijk voor meer informatie over het Taalhuis op www.taalvoorhetleven.nl