Druk bezochte opening Het Landhuis in Onstwedde

Op vrijdag 12 mei om 16 uur was de feestelijke opening van de nieuwe woonvorm aan de Landlaan in Onstwedde. Het was nog even spannend of het droog zou zijn maar gelukkig zat het weer mee. Locatiehoofd Hilda Mulder heette iedereen welkom. Daarna onthulden Ria de Gier en bewoner Wessel de nieuwe naam: Het Landhuis.

Vervolgens nam Hetty de With het woord en vertelde over haar eerste huisje (zonder wc!) en hoe belangrijk een eigen plek is voor iedereen. Burgemeester Baukje Galema gaf aan heel blij te zijn met de nieuwbouw en wenste de bewoners veel woonplezier. Vervolgens verrichtte ze de officiële opening. Alle aanwezigen konden daarna de mooie locatie van binnen bekijken.

Eind maart zijn de 24 bewoners verhuisd van de Woldstee naar hun nieuwe appartement aan de Landlaan. De nieuwe woonvorm aan de Landlaan bestaat uit 20 appartementen en 4 studio’s. De studio’s zijn bedoeld voor mensen die meer zorg nodig hebben. Voor de bewoners betekent hun nieuwe appartement meer privacy en comfort, zo krijgt iedereen een eigen badkamer en wc. Bovendien is de nieuwe woonvorm van alle gemakken voorzien op gebied van thuistechnologie.