Dagbesteding De Zijlen maakt en bezorgt milieuzakken Westerkwartier

Dagbesteding De Zijlen maakt en bezorgt milieuzakken Westerkwartier

De Westerkwartier- gemeenten scoren hoog in het scheiden van huishoudelijk afval. Op een aantal punten kan de scheiding van afval nog worden verbeterd. Zo worden in de milieuzak nog wel eens voorwerpen gevonden die er niet in thuishoren, zoals producten van kunststof (hard plastic), gebruiksvoorwerpen, landbouwfolie, kuilplastic, net- en stretchfolie en papier.

Om nog duidelijker te maken wat in de zak mag en wat in de bak moet, is een campagne gestart. Er worden milieuzakken met een nieuwe bedrukking uitgereikt, vergezeld van een flyer met overzichtelijke informatie.

Verschillende dagbestedingslocaties van De Zijlen gaan de milieuzakken en flyers samenvoegen tot 27.000 huis-aan-huis te bezorgen pakketjes. Ook nemen ze een deel van de verspreiding voor hun rekening.

De aftrap van de campagne vond plaats op vrijdag 14 juli 2017 bij Het Baken in Tolbert. Wethouder Mark de Haan van de gemeente Grootegast hield een korte toespraak over het belang van afvalscheiding. Daarna werd de bijeenkomst afgesloten met een spel, waarin teams van wethouders en cliënten tegen elkaar zo veel mogelijk afvalproducten op de juiste wijze moesten scheiden.

Zorgkaart Nederland

ZorgkaartNederland

Beste werkgever

Kwaliteit

Alle woon- en werklocaties van De Zijlen hebben een HKZ-certificaat. HKZ is een landelijk kwaliteitskeurmerk voor Nederlandse zorginstellingen.

ANBI

De Zijlen is een ANBI, een algemeen nut beogende instelling.

Noordelijk Platform Gehandicaptenzorg

Logo

Vrijetijds Bureau