Feestelijke opening Havengebouw Leek

Op donderdag 29 maart 2018 om 14.30 uur was de feestelijke opening van het Havengebouw in Leek. Het vernieuwde Havengebouw is mooi gelegen op een markante plek aan de haven. Locatiehoofd Helga Zuidema heette iedereen welkom en vertelde over het mooie gebouw en de nieuwe rol van havenmeester. Vervolgens meerde een bootje aan waaruit burgemeester Hoekstra stapte. Hij had een grote sleutel meegenomen waarmee hij symbolisch het Havengebouw opende. Daarna konden de aanwezigen het gebouw bezichtigen.

In het Havengebouw kunnen bezoekers dagelijks terecht voor een kopje koffie, gebak, een broodje, ijs en andere versnaperingen. Sinds 2016 is De Zijlen havenmeester van de haven aan het Leekstermeer. Om deze functie goed uit te voeren is in 2017 het prachtig Havengebouw in gebruik genomen.

In het Havengebouw werken mensen met een verstandelijke beperking die begeleid worden door medewerkers van De Zijlen. Het havengebouw is het gehele jaar geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur. In de zomermaanden is het Havengebouw geopend tot 16.30 uur en ook op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Het Havengebouw is gelegen aan Nienoordshaven 2 in Leek.