De Zijlen in Dagblad van het Noorden

Op 16 oktober 2018 publiceerde het Dagblad van het Noorden een artikel waarin de brede problematiek in de gehandicaptenzorg aan de orde komt.
De Zijlen is een van de organisaties die mee heeft geholpen aan de totstandkoming van dit artikel. In het artikel geven we aan dat ook wij, net als andere organisaties, de problemen met personele bezetting herkennen. Dit leidt soms tot vervelende situaties met enkele cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag. Dit spijt ons voor de cliënten, hun familie, omwonenden en onze medewerkers.

Het personeelstekort loopt in de gehele gehandicaptenzorg flink op. Hierdoor is het ook voor De Zijlen lastig om goede vakmensen te plaatsen. We doen er alles aan om onze huidige werknemers te behouden en te ondersteunen. Tegelijkertijd doen we ons best om nieuw personeel te werven. We zijn trots op onze mensen en het mooie werk dat zij iedere dag met liefde en overtuiging doen. We hopen meer goede mensen voor ons mooie vak te kunnen interesseren.

We blijven onverminderd hard werken om zowel de juiste zorg voor onze cliënten als voor onze medewerkers te waarborgen. Binnenkort verhuist een deel van de cliënten naar het nieuwe complex Tolbertervaart. Hierdoor krijgen zij een rustigere omgeving en kunnen onze medewerkers nog betere zorg verlenen.