Bent u op zoek naar een leuke woonplek? Vooral een vertrouwde plek waar u of uw zoon of dochter zich thuis voelt en zichzelf kan zijn?

Zoekt u een eigen appartement of studio, maar wel met de gezelligheid van anderen om u heen? Praat eens met De Zijlen. Wij gaan graag samen met u op zoek naar de mogelijkheden. Uw wensen zijn ons uitgangspunt bij het vinden van een passende plek.

Gevarieerd

Wie weet wilt u zelfstandig wonen en is een paar uur ondersteuning per week voldoende. Dan is ambulante begeleiding misschien iets voor u. Het kan ook zijn dat u of uw zoon of dochter intensieve zorg en 24 uur per dag begeleiding nodig heeft. De Zijlen heeft allerlei mogelijkheden. Zelfs een weekend of weekje logeren kan. Zoekt u een woonplek voor een iemand jonger dan 18 jaar? Kijk dan bij ‘Kind & Gezin’.

Eigen plek

Bij De Zijlen hebben de meeste bewoners een eigen studio of appartement, voorzien van douche en toilet. Studio’s en appartementen zijn vaak onderdeel van een groter complex, inclusief een gemeenschappelijke ruimte. Hier kunnen de bewoners elkaar ontmoeten, tv kijken of een spelletje doen. Er zijn ook steunpunten waar cliënten welkom zijn voor dagbesteding, activiteiten en cursussen.

Alles in de buurt

De Zijlen organiseert de zorg in zogeheten ‘woonzorgcirkels’. Een woonzorgcirkel bestaat uit een centraal steunpunt. Dit is bijvoorbeeld een woonhuis of appartementencomplex waar cliënten wonen. Ook zijn hier allerlei voorzieningen, zoals een wasserette, restaurant en ontmoetingsruimte. Van hieruit ondersteunen de medewerkers cliënten die in het complex en in de buurt van het steunpunt wonen. U of uw zoon of dochter kan dus heel zelfstandig wonen, maar wel met het gemak, de gezelligheid en passende zorg in de directe omgeving. Bovendien is verhuizen niet nodig wanneer opeens meer zorg nodig is. Wij kunnen dit allemaal samen met u regelen. Ook werk of dagbesteding kan in de directe omgeving, dus binnen een woonzorgcirkel, worden gezocht.

Persoonlijk plan

Hierin staat wie u bent, wat u kunt, welke hulp nodig is en wat u graag wilt leren en doen.

Samen met de persoonlijk begeleider maakt u of uw kind allereerst een persoonlijk plan. Hierin staat wie u bent, wat u kunt, welke hulp nodig is en wat u graag wilt leren en doen.  De een wil bijvoorbeeld bij zijn ouders wonen en leren koken. De ander wil zelfstandig wonen en heeft hulp nodig om de kinderen op te voeden. Weer een ander heeft 24-uurs begeleiding nodig en wil beter leren praten. Daarom is het persoonlijk plan van iedereen weer anders en echt ‘persoonlijk’.

De Zijlen vindt het van groot belang dat er contact is tussen cliënten, familie en begeleiders. Dit ondersteunen wij door middel van het digitale cliëntportaal CarenZorgt.

Samen

Samen houden we goed in de gaten hoe het met u of uw zoon of dochter gaat. Woont u prettig en krijgt u nog steeds de juiste zorg en ondersteuning? Om dat goed te kunnen bepalen, werkt de persoonlijk begeleider graag samen met ouders of verwanten. In elk geval bespreken we jaarlijks het persoonlijk plan. Als het nodig is betrekken we hier ook andere hulpverleners bij. Denk bijvoorbeeld aan specialisten, zoals een logopedist, fysiotherapeut of gedragsdeskundige.

Indicatie

Om begeleid door De Zijlen te kunnen wonen, heeft u een indicatie nodig. Dit is een soort toegangskaartje voor de zorg. Deze kunt u aanvragen bij het Centrum indicatiestelling zorg (Ciz). Wij helpen u graag bij het aanvragen van een indicatie.

» Klik hier voor een overzicht van alle woonmogelijkheden van De Zijlen

» Klik hier voor de folder ‘Wonen bij De Zijlen’