In een werk & dagbestedingsgroep worden werk en dagbesteding gecombineerd. Er wordt gezorgd voor inspanning en ontspanning. Werk geeft een fijn gevoel. U hebt iets gedaan voor een ander.

Dagbesteding met sport, spel of muziek zorgt ervoor dat u zich even kunt ontspannen en gezellig bezig bent met andere mensen. Het werk bestaat uit de post bezorgen, licht industrieel werk, tuinmeubelen maken en werken in de tuinkas. U kunt ook kiezen voor dieren verzorgen, fietsen maken, in de recycling of een ander soort dienstverlening.

Samen

In een werk & dagbestedingsgroep zijn altijd begeleiders van De Zijlen aanwezig. Samen met de begeleider maakt u allereerst een werkplan. Hierin staat wie u bent, wat u wilt en welk programma u volgt. In overleg met u, uw persoonlijk begeleider en uw ouders of verwanten houdt u in de gaten of het allemaal goed gaat. Is verandering gewenst? Dan past u in overleg het programma aan.

Seniorenactiviteiten

Bent u ouder en heeft u genoeg gewerkt? Wilt u nog wel de gezelligheid van anderen om u heen? Dan zijn de seniorenactiviteiten misschien geschikt voor u. Zo blijft u actief. U blijft iets doen met alles wat u eerder hebt geleerd. Denk aan inloopactiviteiten of een soos. Er zijn ook vaste activiteitenprogramma’s met bijvoorbeeld muziek, zang, creativiteit en sport. In overleg met de begeleiders kiest u hoeveel uur per week u hier gebruik van wilt maken.