Leek – Nienoord ’t Havengebouw

Tijdelijk geen sanitaire voorzieningen

Door de nieuwbouw van ’t Havengebouw zijn er tijdelijk geen voorzieningen in de haven zoals toilet, douche en uitstort (chemisch) toilet. Dit geldt voor de periode april 2017 tot half juni 2017. Excuses voor de overlast.

Wij hopen u deze zomer te verwelkomen in ons nieuwe havengebouw.

De havenmeester is bereikbaar op 06-12994669 (maandag t/m vrijdag 09.00 uur – 16.00 uur).

havengebouw Leek

 

Foto Galerij

Haven Leek

Sinds 2016 is De Zijlen havenmeester van de Haven in Leek.
Wij zijn van april t/m september aanwezig in het havengebouw van dinsdag tot en met zondag van 10 -17:30 uur. Op maandag zijn wij bereikbaar op telefoonnummer 06-12994669.

Haven

De haven in Leek grenst aan het Leekstermeer en is centraal gelegen tussen het landgoed Nienoord en op loopafstand van het centrum van Leek.

Voorzieningen

De haven heeft plaats voor ongeveer 85 boten en beschikt over elektriciteit. Op het haventerrein is een keurig verzorgd toilet- en douchegebouw met daarbij een vuilwaterstation. Ook heeft de haven een trailerhelling waar u uw boot in- en uit het water kunt laten gaan. Bij aankomst melden bij het Havengebouw.

Havengebouw

Het centrale punt in de haven van Leek is het Havengebouw, dat volledig wordt gerund door mensen met een verstandelijke beperking. Zij worden begeleid door mensen van De Zijlen.
Hier kunnen bezoekers en recreanten dagelijks op het terras en in de havengebouw terecht voor een kopje koffie, een broodje, ijs en andere versnaperingen. Het havengebouw is ook een tussenstop voor kanoërs van het kanocentrum Lettelbert. Ook wandelaars en fietsers kunnen hier prima terecht voor een horecastop. Hier staat ook een informatiebord waarop wandelroutes en andere recreatieve voorzieningen staan aangeven.

Trailerhelling

In de haven is een trailerhelling aanwezig. Het is verplicht om auto en aanhanger te stallen op de grote parkeerplaats van het Landgoed Nienoord.
Vergunning voor een vaste ligplaats
Een vergunning voor een vaste ligplaats in de haven Leek of steiger langs het Hoofddiep dient u altijd schriftelijk aan te vragen bij De Zijlen.
Hiervoor kunt u gebruik maken van het formulier aanvraag ligplaats haven Leek.
Het opzeggen van een ligplaats moet u ook altijd schriftelijk aangeven bij De Zijlen.

Haven Leek
Nienoordshaven 2
9351 CZ LEEK

Nienoordshaven 2
9351 CZ Leek
Telefoon 0594-850516 (Mireille Munnikhof)
Telefoon Cliëntservicepunt (0594) 85 05 52Zorgkaart Nederland

ZorgkaartNederland

Kwaliteit

Alle woon- en werklocaties van De Zijlen hebben een HKZ-certificaat. HKZ is een landelijk kwaliteitskeurmerk voor Nederlandse zorginstellingen.

ANBI

De Zijlen is een ANBI, een algemeen nut beogende instelling.

Noordelijk Platform Gehandicaptenzorg

Logo

Vrijetijds Bureau